Jubileumprins 6x11 Prins Bob I 

Bob Manders (24) is zaterdag 14 januari in een afgeladen Oesterham geïnstalleerd tot jubileumprins van Aostrum, Lull en d’n Boshuuze. Adjudanten Bo Verrijth (23) en Max van Goch (24) en Nar Bas Hoogland (23) gaan Prins Bob vergezellen dit seizoen.

Na de laatste speech van Prins Tom (prins van 2020, 2021 en 2022!) werd hij traditiegetrouw opgenomen in de club van Âld Aostrumse Prinse (AAP). Dit alles om de welbekende val in het zwarte gat te voorkomen. Omdat afgelopen jaren nogal bijzonder waren organiseerde de AAP: Wie was het? “Heeft hij een bril?” of “Heeft hij een snor?” waren bekenden uitspraken die een lach brachten op vele gezichten. Ook de filmpjes met bekende Oostrumse gezichten en het ‘omklappen’ zorgde voor groot vermaak in de zaal. Na de zeer geslaagde act van de AAP werd Tom natuurlijk opgenomen in het gezelschap dat hij later die avond nog van vele drankjes zou voorzien.

Na een korte onderbreking startte het vervolg van een fantastische avond: The Masked Klingel. Met in de jury namen als Beppie Kraft, Sinterklaas en Coen Litjens waren niet de minsten uitgenodigd. Zij gaven hun gezouten en ongezouten mening over de artiesten. Deze artiesten stonden onherkenbaar in de meest uiteenlopende pakken. De Bij danste met De Imker en ruige aap bleek ook een gevoelige kant te hebben. Overigens kwam halverwege de show nog een waarzegger het podium op die voornamelijk zijn ongevraagd advies kwam geven. Ook had hij ingevingen van genen zijde waardoor hij dacht dat hier meer aan de hand was dan ‘slechts’ een show. In tegenstelling tot eerdere ervaringen met waarzeggers in Oostrum, bleek hier weldegelijk een kern van waarheid in te zitten. Tijdens de onthulling van één van de artiesten was daar plots Prins Bob I, die al snel werd opgevolgd door de rest van zijn kwartet, adjudanten Bo en Max en nar Bas.

Bob woont op de Buitenhof en is mede-eigenaar in het familie bedrijf van Manders Verhuur. Hij is al jaren coach van de voetballende jeugd onder 19 in Oostrum. Daarnaast is hij vaak te vinden bij vrienden voor bijvoorbeeld het brouwen van een eigen biertje, of het organiseren van hun eigen Kliekpop festival. Met zijn vriendin Sofie, adjudanten Bo en Max en nar Bas gaat hij ongetwijfeld extra glans geven aan het 6x11 jubileum. Zijn leus klinkt dan ook: “Op ’t plein, ien de zaal of ien enne tent, vier same mit os dit moment!”