Sprookjesachtig Prinsenbal voor Prins Luuk I

Luuk Gielens (32) is zaterdag 12 januari benoemd tot Prins van Aostrum, Lull en d’n Boshuuze. Met zijn Adjudanten Lennart Peeters (32) en Willem Verheijen (32) en Nar Wietse Reijnders (32) aan zijn zijde gaat Prins Luuk met loeiende sirenes dit carnavalsseizoen in.

In een sprookjesachtige en bomvolle Oesterham werd er zoals altijd eerst afscheid genomen van het oude kwartet. Prins Roy I en zijn mannen werden uitgezwaaid door alle aanwezige mensen. Uit een uitgelekt filmpje bleek vervolgens dat Roy hoger op wou. Een coup op de paus was het doel, maar gelukkig waren er en hoop kardinalen, misdienaars, Zwitserse gardisten en andere gelovigen die hier een stokje voor konden steken. Uiteindelijk gaf Maria de wijze raad om Roy voor te dragen bij de Âld Aostrumse Prinse (AAP), die in rang heel dicht bij de Paus staan. Nadat dit advies werd overgenomen, werd Roy gedoopt en opgenomen binnen de AAP.

De avond ging prinsloos over in het thema van 1001 nacht. As kinderen niet kunnen slapen wordt er nog wel eens een verhaaltje voorgelezen. Zo ook deze avond. Het verhaal ging over Aladin die op zoek was naar een wonderlamp. Aladin had opdracht gekregen van zijn oom om de wonderlamp te gaan zoeken en mee te nemen. En hoewel Aladin niet aan de lamp mocht komen, deed hij dat toch. De geest kwam uit de lamp en kon 3 wensen in vervulling laten gaan. Door wat miscommunicatie en onhandigheid van Aladin gingen er 2 wensen verloren. De laatste wens was dat Aladin prins wilde worden, maar voordat hij dat uit kon spreken werd hij ontvoerd door de rovers die ontslagen waren door Alibaba. De rovers wilden zelf namelijk graag prins zijn. De geest probeerde dit te voorkomen door zichzelf als prins uit te roepen, maar aan alle consternatie kwam een eind toen vorst Bart het overnam en Luuk uitriep als nieuwe prins van de Karklingels!

De vrouwen van het kersverse kwartet werden op het podium gehaald, waarna het voltallige kwartet geïnstalleerd kon worden. Na een vurige openingsspeech van Prins Luuk liep het podium leeg en de zaal nog voller. Het is een mooie avond met een vlammend en fantastisch optreden van Naachtwaerk.