Prins Kees I nieuwe heerser van de Karklingels

Kees Gommans (25) is zaterdag 14 januari benoemd tot prins van Aostrum, Lull en d’n Boshuuze. Met zijn adjudanten Tom Kamphuis (25) en Rein Fleurkens (25) en nar Eugène Jakobs (26) gaan zij het komende seizoen voorop bij de Karklingels.

In een prachtige en volle Oesterham werd er zoals gebruikelijk eerst afscheid genomen van Prins Bas II en zijn kwartet. Volgens goed gebruik werd Bas als oud prins opgenomen in de club van de Àld Aostrumse Prinsen (AAP), maar dat ging niet zonder slag of stoot. In het hart van de jungle startte ‘expeditie AAP’ al direct met autopech. De expeditieleiders botste op een boom, maar door hun jarenlange ervaring beleefde zij samen met de toeristen toch nog een onvergetelijke tocht. Ze waren getuige van de presentatie van een pasgeboren aap (Bas) en volgde zijn leven op de voet. Bas groeide, onder leiding van de andere apen, op tot een volwassen aap en na goedkeuring van de oudste wijze apen in de jungle mocht Bas zichzelf een echte AAP noemen.

Na een korte onderbreking bleef d’n Oesterham in safari sferen en nam de welbekende Freek Vonk de VIP’s Ben en Riny Kempen mee in een exclusieve rit in zijn nieuwe jeep. Het inhuren van Freek Vonk drukte dusdanig op het budget van de carnavalsvereniging dat de excursie zich beperkte tot het buitengebied van Oostrum. Desalniettemin maakte het gezelschap tijdens deze safaritocht veel indrukwekkende dingen mee. Zo zagen ze helaas hoe de industrie het langzaam aan het overnemen is van de voormalige holbewoners. Gelukkig zagen ze ook de mooie kanten in het gebied, zoals een medicijnman, Tarzan en Jane, de Big 5 en zelfs levensgevaarlijke kannibalen. In een spannende ontknoping leek een leeuw roet in het eten te gooien, maar gelukkig nam de dreiging af en sprong Prins Kees I plots uit de auto.

Na een mooie rake opening van Prins Kees I sloot hij af met zijn leus: “Laef, drink en geniet, bin trots dat ge enne Karklingel ziet”. Vervolgens ging het gezelschap de zaal in en met een knallend optreden van de Rosentaler was het nog lang gezellig in Oostrum!