Oostrum gered door prins Tom I

Tom Arts (44) is zaterdag 11 januari in een bomvolle Oesterham benoemd tot Prins van Aostrum, Lull en d’n Boshuuze. Met zijn Adjudanten Pieter Verrijdt (44) en Bjorn Leijssen (45) en Nar Wilco van Hugten (43) aan zijn zijde gaat Prins Tom vol gas dit carnavalsseizoen in.

In de Schotse Hooglanden werd er natuurlijk eerst afscheid genomen van Prins Tom zijn voorganger. Oud Prins Luuk en zijn vrienden werden uitgezwaaid waarna de club van Âld Aostrumse Prinse (AAP) Luuk tot rust probeerden te brengen met verschillende vormen van mentale relax-oefeningen. Na onder andere meerdere telefoontjes naar astro TV en een hypnose-sessie van Basta Rostelli leek het spaak te lopen. Uiteindelijk vond Luuk toch de innerlijke rust met hulp van zijn nieuwe vrienden van de AAP.

De avond kreeg een vervolg in de vorm van de zoektocht naar een nieuwe prins. De vorsten van de Piëlhaan en de Piëlhaas waren van plan om Oostrum over te nemen en bij Venray te trekken om hier zelf beter van te worden en een groter rijk te kunnen besturen.  Maar de mensen uit Oostrum kwamen in opstand! Er kwam verzet tegen dit kwaad uit het westen. Jammer genoeg konden de verschillende Oostrumse buurtschappen het in eerste instantie niet eens worden over hoe dit opgelost moest worden. Dit resulteerde dan ook in een onderlinge strijd: de Highland Games! Hier werd Oostrum natuurlijk niet beter van, dus had het dorp iemand nodig die de verschillende buurtschappen juist met elkaar in verbinding kon brengen. Dit kon niemand anders zijn dan Prins Tom I.

Tom woont op de Geijsterseweg met zijn Prinses Nicole en kinderen Aron en Jente. Hij werkt bij Autoschade Venray en gaat in zijn vrije tijd graag met een tweewieler op pad. Niet alleen tweewielers aangedreven op benzine, maar ook aangedreven met spierkracht en eieren met spek. Prins Tom en zijn gevolg knallen het seizoen in met de leus: “Kiender, vrollie, kéls göt duchtig los, vier dizze vastelaovend same mit òs!”