2010 / Orde van Verdiensten Joos Linskens

De Orde van Verdiensten van C.V. de Karklingels uit Oostrum zal dit jaar worden uitgereikt aan Joos Linskens. De uitreiking van deze hoge onderscheiding zal plaats vinden op zaterdag 30 januari tijdens het Klingelbal in D’n Oesterham.

Joos is geboren en getogen in Oostrum. Na zijn huwelijk met Toos hebben ze samen een heel korte tijd buiten Oostrum gewoond, maar het overgrote deel van hun jaren samen wonen zij in Oostrum. Samen hebben ze twee dochters Sharon en Judith en zijn ze de trotse opa en oma van drie kleinkinderen.

In  1966 is Joos jeugdleider geworden bij de Oostrumse voetbalclub, hier heeft hij heel wat voetballers voorbij zien komen want dit heeft hij in totaal 20 jaar gedaan. Van 1983 tot en met 1989 heeft hij in het bestuur gezeten van de voetbalclub in de functie van hoofdjeugdleider. Na deze periode heeft hij voor de voetbalclub nog 3 jaar de taak van wedstrijdsecretaris voor zijn rekening genomen.

Ook in deze periode is Joos van 1981 tot en met 1986 voorzitter geweest van Stichting Gemeenschapshuis. In deze tijd werd het gemeenschapshuis flink verbouwd en werd de huidige foyer en keuken aangebouwd.

Na in 1984 prins te zijn geweest van de Karklingels werd in 1989 het BCL-treffen in Oostrum georganiseerd. Joos heeft hierbij in de organisatie gezeten en de taak van penningmeester voor zijn rekening genomen.

Joos werd gevraagd om voorzitter te worden van de Oostrumse Dorpsraad. Dit is hij in 2002 geworden, en doet dit tot op heden nog altijd. In de rol van voorzitter van de dorpsraad is hij ook vanaf 2002 betrokken bij het dorpsradenoverleg van de gemeente Venray. Vanaf 2005 doet hij dit in de functie van secretaris/penningmeester.

Al Acht jaar lang is Joos betrokken bij de Commissie Middelen van de gemeente Venray die zich bezig houdt met de voorbereidingen van de raadsvergaderingen.

Zes jaar lang is Joos lid geweest van de jury van het Venrayse Sportgala. Samen met de mede-juryleden heeft hij zich in deze tijd bezig gehouden met de vraag wie er in aanmerking kwam voor de prijzen van sporters van het jaar van de gemeente Venray.

Vanaf 2007 is Joos vice-voorzitter van omroep Venray, en toen ook in dat jaar in Oostrum de Historische kring Oostrum-Spraeland werd opgericht was Joos hierbij betrokken, en daarvan is hij nu nog altijd bestuurslid.

Gezien de brede vrijwillige inzet voor deze vereningen en stichtingen in Oostrum en Venray heeft Joos deze Orde van Verdiensten zeker verdiend en wensen we hem nog veel actieve jaren toe voor de toekomst!

Joos gefeliciteerd!