2008 / Orde van Verdiensten Sjef Claessens

De Orde van Verdienste van C.V. De Karklingels Oostrum wordt dit jaar uitgereikt aan Sjef Claessens. De uitreiking van deze hoge onderscheiding vindt plaats op zaterdag 26 januari a.s om 21.30 uur tijdens het Klingelbal in D'n oesterham. iedereen heeft dan gelegenheid om Sjef en Maartje te feliciteren.

Sjef, vanaf 1989 woonachtig in Venray, is op 14 juni 1955 geboren in Oostrum. Hij is in 1981 getrouwd met Maartje, hebben een dochter Sanne en een zoon Thijs die beide ook in Oostrum zijn geboren. In het dagelijks leven is Sjef werkzaam als computerprogrammeur bij Unit 4 Agresso. Ook nadat Sjef naar Venray verhuisd was bleef hij zich inzetten voor de Oostrumse gemeenschap. Voetbal is één van de hobby’s van Sjef. Binnen de SV Oostrum heeft hij diverse functies uitgevoerd. Zo begon hij in 1977 als jeugdleider.

Gedurende 12 jaar was hij iedere zaterdag op een sportpark te vinden met zijn pupillen. Van die twaalf jaar was hij ook nog eens 6 jaar hoofdjeugdleider en uit hoofde daarvan bestuurslid. Onder zijn voorzitterschap werd de eerste betaalde jeugdtrainer aangesteld. Ook heeft Sjef in die tijd ca 7 jaar in de organisatie van de jaarlijks terugkerende E/F en C/D jeugdkampen gezeten. Tevens heeft hij deel uitgemaakt van de commissie welke het 60-jarig bestaansfeest van de voetbalclub organiseerde. Op dit moment is Sjef nog actief in de kantine waar hij met thuiswedstrijden geregeld achter de bar te vinden is als kantinemedewerker, en maakt hij nog deel uit van de organisatie van het jaarlijkse stratentoernooi.

Een ander hobby van Sjef is muziek. In 2000 werd de Aostrumse Revue enkele malen opgevoerd. De teksten en muziek voor dit geweldige spektakel werden mede door en onder de verantwoording van Sjef uitgewerkt. Zo is ook het Aostrums volkslied “Dat Dörp waor ik woeën” geboren.

Carnaval is Sjef op het lijf geschreven. Toen de voetbalclub de boerebruiloft mocht organiseren was hij van de partij waar het ging om teksten voor de trouwerij. Met de club mensen die dit organiseerde trad hij de twee opvolgende jaren op met de zitting. Hierna heeft hij met zijn vriendengroep nog 5 jaren opgetreden met de zitting. Wegens tijdgebrek moesten ze dit jaar verstek laten gaan maar mogelijk dat ze volgend jaar weer meedoen. Vanaf het 3e jaar dat er in Oostrum de liedjesmiddag werd gehouden is hij tekstschrijver van tientallen nummers geweest. Ook als er op het gebied van muziek in combinatie met computers kun je altijd een beroep doen op Sjef. Zo werd hij dikwijls gevraagd bij het aftreden en uitkomen van de prins. Sjef is ook de enigste “zomerprins” van De Karklingels. Als cadeau van de vriendengroep werd er ter ere van de 50ste verjaardag van Sjef groots uitgepakt en werd hij zelfs op een echte prinsenwagen door Venray gereden. Op dit moment is hij nog actief binnen de commissie Klingelbal en schrijft hij nog steeds teksten voor de liedjesmiddag. Als laatste willen we nog vernoemen dat Sjef betrokken is geweest bij de organisatie van het jeugdig zangtalentenspektakel “Pas op Nat” wat afgelopen jaar voor de eerste keer gehouden werd in Oostrum door de Harmonie. Zo heeft Sjef deze Orde van Verdienste zeer zeker verdiend en hopen we nog lang van zijn diensten gebruik te kunnen maken.