2007 / Orde van Verdiensten Nell Kessels

Kessels is op 21 februari 1925 in Horst geboren. In 1951 is zij naar Oostrum verhuisd. In dat jaar is zij ook getrouwd met Jan Kessels. Samen brengen ze een gezin van zeven kinderen groot en runnen ze een eigen bedrijf. Ze hadden een winkel aan huis en SRV wagens reden in Oostrum, Oirlo, Castenray, Geysteren, Wanssum en Venray.

Toen de kinderen meewerkten in het bedrijf kreeg Kessels meer tijd voor zichzelf en vrijwilligerswerk. Ze heeft zich in het verleden ingezet voor diverse verenigingen en instellingen. Zo is ze ongeveer 25 jaar collectant geweest. Ze deed dit altijd met veel plezier maar is moeten stoppen omdat het lichaam begon te protesteren. In die tijd heeft ze ongeveer twaalf jaar de collecte van het Astmafonds geregeld.

Ook bestuurlijk is ze jarenlang actief geweest. Zo is ze bestuurslid geweest van de OVB, Stichting Gemeenschapshuis en heeft ze ruim negen jaar zitting gehad in het bestuur van de KBO. Hier wilde ze na deze periode plaats maken voor de ‘jongere’ ouderen.
Verder heeft ze ruim dertig jaar deel uitgemaakt van de ploeg vrijwilligers voor het poetsen van de kerk en samen met anderen vrijwilligers zorgde zij voor de bloemen bij de Mariaprocessie. Meer dan dertig jaar is ze lid van het gemengd koor.
De hobby’s van Kessels zijn fietsen en zwemmen. Bij de jaarlijkse fietsvierdaagse van Venray is ze ook nog altijd van de partij. Iedere week is ze te vinden in het zwembad waar ze wat baantjes trekt om haar conditie op peil te houden en dat al 29 jaar lang!

In het verleden was ze een actieve carnavalsvierder. Zo is ze ooit ceremoniemeester geweest bij de boerenbruiloft georganiseerd door de OVB. Tot op late leeftijd heeft ze het volgehouden om bij elke activiteit aanwezig te zijn, soms tot in late uurtjes. Ook nu volgt ze de carnavalsactiviteiten daar waar mogelijk is. Kessels is de typische vrijwilligster die veel werk verzet maar ook graag op de achtergrond blijft. Maar dit jaar staat ze op de voorgrond bij de uitreiking van de Orde van Verdienste.