2022 / Orde van Verdiensten Marcel Linskens

De Orde van Verdienste, de jaarlijkse onderscheiding van Carnavalsvereniging de Karklingels, zal dit jaar worden uitgereikt aan Marcel Linskens. Marcel verdient deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Oostrumse gemeenschap. Marcel is getrouwd met Annemarie, samen hebben ze twee dochters, Loes en Fenne en een zoon Michiel.

Marcel is geboren en getogen in Oostrum, aan de Van Broekhuizenstraat. Met uitzondering van de zes jaar na zijn studie, is hij ook altijd in Oostrum gebleven. Inmiddels woont hij al een flinke poos, samen met Annemarie en de kinderen, op de Buitenhof.

Marcel heeft in Venlo de opleiding Logistiek management afgerond. Daar heeft hij ook Annemarie leren kennen. Momenteel werkt Marcel als Manager Planning Systems bij Herbalife. Hij is daar de schakel tussen de logistiek medewerkers en de medewerkers ICT.

Van jongs af aan was Marcel in het weekend te vinden in de Soos aan de Watermolen (Iduna), waar veelvuldig plaatjes werden gedraaid en biertjes werden gedronken. Zijn eerste verdienste als vrijwilliger was dan ook voor de jeugdsoos, waar hij de rol van penningmeester vervulde.

Vervolgens is Marcel bij de tennisvereniging TCO actief geweest als penningmeester. Een interessante periode, want in die tijd is het sportpark verhuisd naar de overkant van de weg. Maar vanuit de overtuiging dat bestuurders niet te lang moeten blijven zitten en op zijn tijd ruimte moeten bieden aan vers bloed, besloot hij over te stappen naar SVO. Dezelfde functie, maar dan binnen een nieuwe vereniging. Bij SVO stond hij in zijn jongeren jaren als rechtsbuiten op het veld en was hij ook kortdurend jeugdleider. Daarnaast is Marcel al geruime tijd bij ZVCO actief als wedstrijdsecretaris en bestuurslid. Een club met een relaxte cultuur en uiteraard na de wedstrijd een biertje bij de lokale horeca.

Bij Carnavalsvereniging de Karklingels is Marcel ook al zeer lang actief. Het begon voor hem als lid van de Raad van Elf en als lid van de commissie Liedjesmiddag. Ook heeft Marcel de rol van ceremoniemeester vervuld en is hij geruime tijd als bestuurslid actief geweest binnen de carnavalsvereniging. Precies tien jaar geleden is Marcel voorzitter geweest van de groep vrijwilligers die het 5 x 11 jubilieumweekend van de Karklingels heeft georganiseerd. En last but not least is Marcel al jaren voorzitter van de AAP, is hij medeoprichter van de Vrienden van de CV en is hij nauw betrokken bij het maken van de carnavalskrant. Tot op de dag van vandaag vertaalt hij alle teksten voor de oud prins, de vorst, de prins en de voorzitter.

Naast al zijn werk voor de carnavalsvereniging, leverde Marcel ook een waardevolle bijdrage aan het project om verenigingen binnen het dorp samen te laten werken. Dit met als doel om gezamenlijk efficiënter te werken en van elkaar te leren. Onder andere de kick-off nieuwjaarsborrel is hieruit ontstaan.

Met al het harde werk dat Marcel voor Oostrum heeft verzet, heeft CV de Karklingels meer dan genoeg redenen om Marcel in het zonnetje te zetten, hem voor deze verdiensten te bedanken en te onderscheiden. Doordat het huidige programma van het carnavalsseizoen wegens de coronapandemie onduidelijk is, weten we nog niet wanneer de uitreiking zal plaatsvinden. We doen ons best om hier een passend moment voor te zoeken