Vorst Bart is de nieuwe Vorst van de Karklingels

Afgelopen zaterdagmiddag is Bart Direks uitgeroepen tot nieuwe Vorst van de Karklingels in Oostrum. Bart is 31 jaar en werkt als sportinstructeur bij defensie, hij was al lid van de raad van elf en was Prins van de Karklingels in 2014. Bart volgt als Vorst Rob Jeucken op die deze rol 8 jaar lang heeft ingevuld.

Tijdens een gezellig en goed bezocht Vorsten-matinee werd er aan de hand van een leuk programma toegewerkt naar de bekendmaking van de nieuwe Vorst.

Door Bjorn Leijssen werden de verschillende kandidaat Vorsten door genomen en door oud Vorsten Bert, Bas en Rob werd een profiel samengesteld waaraan de nieuwe Vorst zou moeten voldoen. Tussen door werd de muziek verzorgd door Gerrie Steeghs en Lizanne Arts, werd er een spelletje “schuutje op, schuutje af” gespeeld en werd het filmpje gekeken van de “verdwenen Klingel” uit 2012. Als gast had de organisatie Frans Pollux gestrikt om zijn visie te delen over de ongeorganiseerde Vastelaovend, tevens bracht hij enkele van zijn mooie liedjes.

Na de bekendmaking van Vorst Bart, zijn eerste speech als Vorst, en de vele felicitaties werd er met ruim 130 personen genoten van een lekker warm buffet. Lang heeft Vorst Bart niet bij kunnen komen van zijn bekendmaking want enkele uren hierna stond hij al in Wanssum voor een volle zaal te speechen tijdens het jaarlijkse Vorstenraadsbal. Iets wat hem erg goed af ging…